Svečano otvorena četvrta po redu likovna kolonija

Sinoć je u holu Doma kulture svečano otvorena četvrta po redu likovna kolonija “Gacko – Klinje 2011”. Istovremeno je otvorena izložba svih radova sa prethodne kolonije.

Riječi dobrodošlice uputio je direktor Kulturno – sportskog centra Mileta Davidović istaknuvši, izmedju ostalog, da će svi zainteresovani građani moći pogledati radove svakim danom od 19. avgusta u vremenu od 8:00 h do 14:00 h i od 20:00 h do 21:00 h.

Zamjenik načelnika opštine Radoica Antunović je izrazio želju da se umjetnici lijepo osjećaju i nadu da će ovaj kulturni događaj opstati dugi niz godina, a zatim i svečano otvorio ovogodišnju likovnu koloniju “Gacko – Klinje 2011”.

Učešće u koloniji uzeli su Branislav Kovačević – Kova iz Pala, Nenad Nestorović iz Brčkog, Dragan Bartula iz Loznice, Zoran Anđelić iz Trebinja i drugi. Neki umjetnici koji zbog obaveza nisu mogli prisustvovati učestvovaće sa svojim djelima. Akademski likovni umjetnici koji će predstavljati Gacko su Tanja Pikula, Nataša Milović i Jelena Glogovac – Savić.

I ove godine selektor kolonije je Drago Vučić, akademski slikar iz Bileće. On je izrazio zahvalnost Opštini koja je najvećim dijelom finansijski pomogla da se  kolonija održi, Kulturno-sportskom centru koji je organizator i medijima koji prate ovaj kulturni događaj.

Likovna kolonija biće održana u motelu Košuta do petka 19. avgusta.

lk_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lk_2

lk_3

lk_4