“Sunrise Beach Volley Tour” почео у Гацку, на програму квалификациони сусрети, сутра полуфинале и финале

“Sunrise Beach Volley Tour” почео је данас у Гацку, односно на терену крај језера Десивоје, а ово је трећа станица одбојке на пијеску код нас. Први пут и наш град нашао се на мапи респектабилног турнира.

Након жријеба, начелник општине Гацко, др Огњен Миликовић, свечано је отворио манифестацију која је, по његовом мишљењу, једна од најбољих манифестација које се одржавају у склопу „Културно – спортског љета Гацко 2021“.

„Захваљујем организаторима турнира што су дошли да покрену једну овакву причу која је најљепше лице Гацка и најљепша промоција нашег језера. Овакве манифестације су нам потребне, а Општина Гацко је на располагању за сваку врсту помоћи. Што се тиче побједника, овог љета у Гацку смо сви побједници“, рекао је Милинковић.

Према ријечима Милинковића, ово је најбољи начин да промовишемо Гацко, одбојку у Гацку и наш бисер – језеро Десивоје, а Гацко и гатачка одбојка заслужују да овај турнир прерасте у традиционални.

„Разговараћу са организаторима да направимо више оваквих турнира јер спорт на најбољи начин промовише здрав живот, здрав дух, окупља младе људе и то је пут којим треба да идемо“, закључио је Милинковић.

Душан Перишић, у име организационог одбора турнира, захвалио се учесницима и спонзорима и изразио задовољство што се овај догађај дешава баш у Гацку.

„Посебна ми је част што смо данас у граду и у клубу гдје сам ја направио прве одбојкашке кораке. Нека побиједи најбољи“, поручио је Перишић.

Бојан Новокмет, директор турнира, поздравио је све учеснике који су дошли из свих крајева Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, чиме овај турнир постаје међународног карактера.

„Хвала спонзорима, а посебну захвалност дугујем начелнику општине Гацко, др Огњену Миликовићу, који је препознао квалитет нашег пројекта и пружио нам несебичну подршку и надам се да ће овај турнир постати традиционалан“, истакао је Новокмет.

Овај турнир, окупио је максималан број екипа, односно њих 16, колико је било и у Требињу, али и Градишци.

Сам турнир привукао је много пажње, јер су се на њему нашли најбољи одбојкаши на пијеску из земље, а ту су и тимови из Црне Горе и Србије.

Шормаз и Мирковић, пар који је освојио прва два турнира, слови и овдје за главног фаворита, а ко ће доћи до титуле, остаје нам да видимо сутра за када су заказани полуфинални сусрети, али и велико финале.

Културни садржај употпунили су чланови КУД “Сава Владиславић” из Гацка.

Да би манифестације била потпуна, организатори су се потрудили да вечерас организују и журку, уз богат музички садржај.

“Sunrise Beach Volley Tour” организује се у оквиру манифестације „Културно – спортско љето Гацко 2021“. Oрганизатор је фирма Management Event Box и Одбојкашки клуб „Гацко“, а генерални покровитељ Општина Гацко.