Strijelci oborili rekord u četvrtfinalnom kolu Lige pionira RS

strtsdg

U četvrtfinalnom kolu Lige pionira Republike Srpske koje je održano u nedelju, 10. juna u Tesliću, streljački klub „Mladost“ postigao je odlične rezultate.

U generalnom plasmanu lige prvo i drugo mjesto je pripalo ekipama Geofona i Mladosti za koje su gađali: Božidar Tepavčević, Branislav  Bošković i Milovan Vuković sa osvojenih po 38 bodova dok je Geofon bio bolji za 1 krug nakon zbrajanja ukupnog broja krugova iz sva četiri kola.

U pojedinačnom plasmanu lige pioniri Mladosti su bili najuspješniji i to:

Zlatna medalja i prvo mjesto sa najboljim prosjekom lige od 161 krug je pripalo Božidaru Tepavčeviću koji je u Tesliću oborio rekord RS star 6 godina i popravio ga za 5 krugova sa pogođena 172 kruga.

Srebrena medalja je pripala još jednom strijelcu Mladosti Branislavu Boškoviću sa prosjekom 156,7 krugova.

Pionirka Mladosti Ljiljana Mastilović sa prosjekom od 144,3 kruga je zauzela četvrto mjesto pojedinačno.

Za Mladost je u Tesliću nastupilo ukupno sedam takmičara a tu su još Dušan Krstojević, Radenko Mastilović i Darko Milović.

Naredni vikend u nedjelju, 17. juna pionire i pionirke  očekujue Prvenstvo RS, koje je planirano Kalendarom takmičenja SS RS da se održi u Gacku. Kako navode iz našeg streljačkog kluba očekuje se učešće svih 12 klubova učesnika ovogodišnje lige RS i još nekih novih klubova sa oko 60 takmičara.