Стријелци Младости на Првенству РС за пионире

Првенство Републике Српске за пионирску категорију, у мушкој и женској конкуренцији, одржано је у недељу, 30. октобра у Сокоцу. Учествовали су стрељачки клубови из Гацка, Требиња, Невесиња, Бијељине, Угљевика, Теслића и Сокоца.

Право наступа за пиониорску категорију су имали стријелци узраста 2001. годиште и млађи.

Пионири СК „Младост“ из Гацка су освојили 3. мјесто у екипном пласману са погођених 406 кругова. Први је био СК „Леотар“ из Требиња са 455 кругова, а друга екипа СК „Геофон“ из Теслића са 408 кругова.

Наши стријелци су наступили у саставу: Лука Скоко (140 кругова), Стефан Ашкрабић (139 кругова), Иван Слијепчевић (127 кругова) и Никола Милошевић (101 круг). Лука Скоко био је најбољи од Гачана, и у појединачном пласману заузео је 7 мјесто.

За појединачни пласман код пионирки је гађала Тијана Црногорац и заузела 6. мјесто у генералном пласману, са погођена 143 круга.

Додијељени су пехари и медаље за екипне пласмане и медаље за три прва мјеста појединачно. Делегат стрељачког савеза Републике Српске био је Момир Вуковић, а такмичење је протекло у спортској атмосфери и лијепом дружењу стријелаца.

 

Подијелите вијест