Стријелци “Младости” на Првенству БиХ у Зеници

Првенство БиХ у стрељаштву, за категорију сениора у обје конкуренције, одржано је у недељу 15. априла у Зеници, по званичном календару такмичења СС БиХ. За ово најважније такмичење у БиХ чланови СК „Младост“ из Гацка су се спремали дуго и озбиљно. Међутим, због одређених техничких проблема, и поред пријављене три екипе, на такмичење је отишла екипа сениорки са тренером Клуба и само један такмичар на ваздушној пушци, од двије мушке екипе.

У дисциплини ваздушна пушка за екипни пласман сениорки, гађале су:

  1. Јелица Вуковић са погођених 597 кругова,
  2. Николина Тодоровић са 594 кругова,
  3. Дајана Крстојевић са 577 кругова.

Екипно су погодиле 1767 кругова и заузеле друго мјесто. Прва је била екипа СК Сарајево, а треће мјесто је припало СК Геофон из Теслића. На четвртом је екипа домаћина СК Зенице, а на петом екипа СК Тешањ.

Једини такмичар „Младости“ који је гађао за сениоре на овом првенству БиХ, у дисциплини ваздушна пушка, је био Милан Паповић са погођених 571 круг.

„Наше мушке екипе по резултатима који су постигнути на овом првенству и резултатима које они постижу, имале су реалне шансе да уђу међу три првопласиране екипе и забиљеже најбоље укупне клубске резултате у сениорској категорији до сада. Резултат који су постигле наше такмичарке је нови рекорд клуба, иако смо сигурни да ће оне већ на наредном такмичењу пуцати још боље, јер све имају јаче личне просјеке. Јелица и Николина су већ одавно прешле просјек хица преко десетке, а и Дајана је близу“, каже тренер Момир Вуковић.

Наредни викенд СК „Младост“ је домаћин Другог кола сусрета пионира Републике Српске, које је најјаче и најбројније такмичење за млађе узрасте у РС, а чији је покретач Министарство за породицу, омладину и спорт РС.

Подијелите вијест