Strijelci: Kadetkinje najbolje

streljsastvo_1

I kolo lige kadeta i juniora BiH održano je po Kalendaru takmičenja SS BiH u Zenici u nedelju, 11. marta 2012. god. gdje su nastupili strijelci 18 takmičarskih ekipa iz devet streljačkih klubova koji rade Međunarodni program streljaštva u BiH među kojima je i “Mladost” Gacko.

Naši strijelci su dobro gađali, a najbolji plasman je zabilježila ekipa kadetkinja za koju su nastupile Nikolina Todorović, Jelena Šarović, Jelica Vuković i Milijana Bošković. Izdvojila se Nikolina Todorović sa najboljim pojedinačnim rezultatom od naših takmičarki, 379 krugova.  Ekipno su pogodile 1.092 krugova i zauzele drugo mjesto. 

Kadeti, u kategoriji vazdušni pištolj, su takođe odlično gađali uzevši u obzir da su nastupili prvi put na nekom takmičenju na državnom nivou i uspjeli da se ubace među tri prvoplasirane ekipe sa pogođenih 1.432 kruga.

Pojedinačno je najbolje gađao Božidar Tepavčević sa 508 krugova a još su nastupili Nikola Bajčetić, Dušan Krstojević i Marko Vuković.

Ekipa kadeta, u kategoriji vazdušna puška, je nastupila u sastavu: Uroš Vuković, Bojan Jevremović i Branislav Bošković. Ekipno su pogodili 1.057 krugova i nisu se uspjeli domoći nekog od tri prva mjesta. I ova ekipa je nastupila prvi put u ovom sastavu i od njih je takođe očekivati u narednim kolima da osjetno poprave rezultat i primaknu se vodećim ekipama.

Naredni vikend strijelce SKI “GACKO” očekuje I kolo lige invalida RS i prestižni streljački turnir “HENDIKEP FEST” u Trebinju na kome nastupa veliki broj takmičara i ekipa iz cijele BiH.

 

 

Подијелите вијест