Стрељаштво: СК “Младост” на финалу Премијер лиге БиХ

На финалу Премијер лиге БиХ, које је одржано у Високом, у недељу 17. децембра, по званичном Календару такмичења Стрељачког савеза БиХ , наступили су сви клубови БиХ који су учествовали у пет овогодишњих кола лиге, а који раде по Међународном програму стрељаштва.

СК „Младост“ из Гацка је у финалном колу наступио са три екипе, сениора и сениорки у дисциплини ваздушна пушка, и сениори у дисциплини ваздушни пиштољ.

Најбољи резултат у коначном пласману „Премијер лиги БиХ 2017“ забиљежиле су сениорке које су освојиле пехар и медаље за треће мјесто. У финалу су гађале у саставу: Јелица Вуковић 394 круга, Дајана Крстојевић 389 круга, Ивана Лажетић 368 кругова и Тијана Црногорац 358 кругова.

Сениори, дисциплина ваздушна пушка, у финалном мечу гађали су у саставу: Милован Вуковић 562 круга, Милан Паповић 540 кругова и Богдан Лажетић 491 круг. Екипни пласман у коначном поретку лиге нису имали, јер нису учествовали у првом колу.

Сениори, дисциплина ваздушни пиштољ, у финалном мечу су гађали у саставу: Иван Слијепчевић 530 кругова, Стефан Ашкрабић 509 кругова и Милован Вуковић 496 кругова. У финалу су заузели 5 мјесто, а екипни пласман у коначном поретку лиге нису имали, јер нису учествовали у свим колима.

Тренинзи у Стрељачком клубу се завршавају ове седмице, а за следећу сезону 2018. године, тренинзи почињу у другој половини јануара, 16.01.2018. Уколико се створе услови за наступе на међународним такмичењима која су заказана у вријеме паузе, стријелци који би требали наступити биће накнадно обавијештени.

Управа стељачког клуба „Младост“ свим члановима, спонзорима, спортским клубовима, другим удружењима и свим Гачанима честита све наступајуће празнике.