Стрељаштво: Одржано II коло лиге пионира РС

Протеклог викенда, у Требињу, Сокоцу и Теслићу, одржано је II коло лиге пионира РС у дисциплини ваздушна пушка, а постигнути су одлични резултати.

У екипном пласману, стријелци „Младости“ су заузели прво мјесто са погођених 471 круг, а за екипу су гађали Дајана Крстојевић 162 круга, Раденко Мастиловић 159 кругова и Стефан Ашкрабић са 150 погођених кругова.

За појединачни пласман и генерални просјек лиге, од гатачких такмичара још су наступили, Милован Вуковић, Ивана Лажетић, Драгана Стојановић, Милан Паповић, Лука Скоко, Милош Шушић и Елена Братић. Такмичење је протекло у спортској атмосвери и лијепом дружењу стријелаца, уз добру организацију домаћина.

У суботу 03. маја, у Зеници је одржано прво изборно такмичење за лигу Европе младих, на коме је учествовао Душан Крстојевић са тренером клуба. Гађање је прошло у упознавању са правилима по којима се ради ова лига, те комплетирању опреме у којој је обавезно да се наступи на полуфиналу Европске лиге младих. Што се тиче резултата,у клубу су гајили већа очекивања, али је такмичар Младости остао у репрезентацији БиХ у екипи од 5 чланова који би требали имати још једно изборно такмичење у Теслићу наредног викенда.

Екипа стрељачког клуба инвалида „Гацко“ ,у Теслићу је гађала друго коло лиге ССИ РС. Како кажу из клуба, иако још нису измирили чланарине клуба и стријелаца према савезу и друге обавезе, дозвољен им је наступ на овом колу. Момо Пљеваљчић, Жељко Марковић и Момир Вуковић екипно су погодили  845 кругова и заузели треће мјесто.