Streljaštvo: Održano II kolo lige kadeta BiH

II kolo lige kadeta BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji održano je u nedelja, 03. marta,  u Trebinju. Naši strijelci su nastupili ekipno u kategoriji ženska i muška puška i muški pištolj. Nastupili su svi Klubovi RS i BiH koji rade Međunarodni program streljaštva.

U kategoriji vazdušna puška za žene 1. mjesto ekipno zauzeo je SK “MLADOST” Gacko sa pogođenih 1.133 kruga. Naša ekipa nastupila je u sastavu: Nikolina Todorović sa 381 krug, Jelena Šarović sa 378 krugova. i  Jelica Vuković sa 374 kruga.

Za “Mladost”  su još gađale Milijana Bošković sa 364 kruga i Ljiljana Mastilović 331 kruga.

U pojedinačnom takmičenju Nikolina T. je bila druga, Jelena Š. čatvrta i Jelica V. je zauzela šesto mjesto u ovom kolu lige.

U kategoriji vazdušna puška za muškarce 3. mjesto ekipno, SK “MLADOST” Gacko sa pogođenih 1.064 kruga. Ekipa SK “Mladosti” je nastupila u sastavu: Branislav Bošković sa 364 kruga, Dušan Krstojević sa 353 kruga  i  Uroš Vuković sa 347 krugova. U pojedinačnom plasmanu Branislav B. je zauzeo peto mjesto.

U kategoriji vazdušni pištolj za muškarce, 2. mjesto ekipno osvojili su naši strijelci sa pogođenih 967 krugova. Ekipa SK “Mladosti” je nastupila u sastavu: Uroš Vuković sa 338 krugova, Nikola Bajčetić sa 317 krugova i Božidar Tepavčević sa 312 kruga.

Naredni vikend, u nedelju, u Gacku se po Kalendaru takmičenja SS RS, u organizaciji domaćina SK “Mladost”, održava I kolo Lige pionira RS. U subotu je klubsko Prvenstvo u svim uzrasnim kategorijama u kojim bude propisan broj takmičara.