Streljaštvo: Izvještaji sa Prvenstva BiH i Šestoaprilskog turnira

streljastvo_sss

Po Kalendaru SS BiH je u nedelju, 15. aprila, održano Prvenstvo BiH u Zetri – Sarajevo,  za kategorije seniora i seniorka u disciplinama vazdušna puška i pištolj po Međunarodnom programu streljaštva.

Na Prvenstvu je učestvovalo jedanaest streljačkih klubova sa duplo više takmičarskih ekipa i oko 90 strijelaca među kojima su bili i naši strijelci koji su učestvovali sa tri ekipe za pojedinačni i ekipni plasman u obje konkurencije, muškoj i ženskoj, seniorke disciplina vazdušna puška i seniori vazdušna puška i vazdušni pištolj.

Najbolji pojedinačni rezultat, od seniorki u disciplini vazdušna puška, je ostvarila Nikolina Todorović koja je ušla u finale među osam najboljih u BiH rezultatom 385 krugova i nakraju zauzela odlično peto mjesto sa ukupno 483,8 pogođenih krugova.

Za Mladost su još nastupile: Jelena Šarović, Jelica Vuković i Milijana Bošković.

Ekipno su zauzele četvrto mjesto sa ukupno pogođenih 1.106 krugova.

Za ekipu seniora, u disciplini vazdušna puška, su gađali Bojan Jevremović sa pogođenih 522 kruga i najboljim rezultatom od muških puška, a još su gađali Uroš Vuković i Branislav Bošković. Ekipno su pogodili 1.552 kruga i zauzeli osmo mjesto ekipno, ali greškom organizatora nisu uvršteni u zvaničan Bilten takmičenja.

Za ekipu seniora, u disciplini vazdušni pištollj, nastupili su Miomir Šarenac sa pogođenih 526 krugova te dalje Jovan Vuković i Božidar Tepavčević. Ekipno su ubili 1.527 krugova i zauzeli peto mjesto što je uspjeh ove mlade ekipe.

Gatački strijelci, iz streljačkog kluba invalida „Gacko“,  su bili aktivni u oba dana proteklog vikenda i to: ekipa SKI „Gacko“ je u subotu, 31. marta nastupila na Šestoaprilskom turniru u Sarajevu i zauzela 4. mjesto sa pogođenim 481 krugom.

Za ekipu Gacka su gađali, Momir Vuković pogodio 178 kruga i zauzeo četvrto mjesto u pojedinačnom plasmanu, Željko Marković koji je pogodio 156 krugova i Ramiz Gušo 147 krugova.

Nastupilo je desetak streljačkih klubova invalida sa prostora cijele BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji. Takmičenje je proteklo u fer i sportskoj atmosveri uz odličnu organizaciju domaćina u olimpiskoj dvorani Zetra u Sarajevu.

Подијелите вијест