Стрељаштво: I коло Премијер лиге

У оквиру првог кола Премијер лиге у стрељаштву, које је одржано протеклог викенда у Зеници, сениори и сениорке Младости наступали су у дисциплини ваздушна пушка. Сениорке су екипно заузеле друго мјесто са 1.163,8 погођених кругова, док су сениори били седми са 1.692,2 погођена круга, у конкуренцији од 10 екипа.

За екипу сениорки гађале су Јелица Вуковић са 389, 6 погођених кругова, Јелена Шаровић са 391,9 погођених кругова и Милијана Бошковић са 382,3 погођена круга. У конкуренцији сениора, Душан Крстојевић је погодио 583 круга, Бранислав Бошковић 363,1 круг, Божидар Тепавчевић 546,1 круг и Владимир Говедарица 514,1 круг.

Као што се може примијетити, од ове године се примјењује оцјењивање сваког хица на децимале, као и нова времена гађања која су скраћена за меч.

Истовремено, у Дому стријелаца у Зеници, одржана је сједница стручно-такмичарске комисије, новооснованог стрељачког савеза БиХ, у чијем раду је учествовао и тренер “Младости”, Момир Вуковић, након чега је одржана и сједница управног одбора (СС БиХ) истог.

 

Подијелите вијест