Стрељаштво: Финале Купа БиХ 2015 за сениоре и сениорке

Финално такмичење Купа БиХ, сениорски узраст у дисциплини ваздушна пушка и пиштољ одржано је у недељу, 1. новембра у Требињу. Учествовало је десет стрељачких клубова са својим екипама и стријелцима за екипне и појединачне пласмане и то: СК „Младост“ из Гацка, СК „Сарајево“ из Сарајева, СК „Жељезничар“ из Сарајева, СК „Стријелац“ из Сарајева, СК „Игман“ из Хаџића, СК „Геофон“ из Теслића, СК „Пантери“ из Бијељине, СК „Зеница“ из Зенице, СК „Високо“ из Високог и клуб домаћин СК „Леотар“ из Требиња.

За Младост су гађали стријелци из млађих категорија већином кадети, међу којима су наступили и пионири.
Сениори екипно, у дисциплини ваздушна пушка су заузели 4. мјесто са погођених 1.709,40 кругова. Наступили су у саставу : Душан Крстојевић 583,3 кр, 5. мј. Бранислав Бошковић 565,6 кругова и Божидар Тепавчевић 560,5 кругова.

Сениори екипно, у дисциплини ваздушни пиштољ су освојили пехар и заузели 3. мјесто у финалу Купа 2015. са погођених 1.709,40 кругова. Наступили су у саставу : Урош Вуковић 543 кр. Никола Бајчетић 534 кр. и Божидар Тепавчевић 529 кругова.

Сениорке екипно, у дисциплини ваздушна пушка су заузеле у генералном пласману, 2. мјесто са погођених 1.152,40 кругова. Гађале су у саставу : Јелица Вуковић са 399,1 круг, Маја Скоко 381,4 круга и Дајана Крстојевић 371,9 кругова.

Најбољи појединачни пласман је постигла Јелица Вуковић која је стигла до дипломе за освојено четврто мјесто у генералном пласману најбољих сениорка БиХ.

Наредни викенд СК „Младост“ је домаћин финала лиге ССИ РС и традиционалног Митровданског турнира.