Стрељачки клуб „Младост“: Финале лиге кадета и јуниора БиХ

Финале лиге кадета и јуниора БиХ у дисциплини вездушна пушка и пиштољ по међународном програму стрељаштва одржано је по календару такмичења стрељачког савеза БиХ у недељу, 26. октобра у Високом. Учествовали су СК „Младост“ из Гацка, ОСК „Леотар“ из Требиња, СК „Зеница“ из Зенице, СК „Геофон“ из Теслића и клуб домаћин „Високо“ из Високог.

СК „Младост“ је у овом финалном колу наступио са четири такмичарске  екипе и то: женска и мушка екипа кадета  у дисциплини ваздушна пушка,  те кадетска и јуниорска мушка екипа у дисциплини ваздушни пиштољ. Кадеткиње у дисциплини ваздушна пушка су заузеле друго мјесто екипно, а гађале су у саставу: Николина Тодоровић са 381 кругом, Милијана Бошковић са 374 круга, Дајана Крстојевић са 361 кругом и просјеком лиге од 354, 66 кругова. За појединачни пласман Драгана Стојановић са подођена 333 круга са просјеком лиге од 336 кругова. Биле су друге екипно и у коначном пласману овогодишње лиге кадета БиХ,  иако није било званичног проглашења у овој дисциплини. Милијана Бошковић са просјеком лиге од 373,66 кругова ушла је међу првих шест појединачно.

У коначном пласману лиге кадета БиХ,  екипа кадета „Младости“ била је прва са 40 бодова, током цијеле лиге као и у задњем финалном колу са 1032 погођена круга. У овом финалном колу (јуниори у дисциплини ваздушни пиштољ) прво мјесто је заузела екипа Младости са 1137 кругова, а у генералном пласману лиге је имала исти број бодова (обје по 38 бодова) са екипом „Леотара“, али је „Леотар“ добио на кругове.

Кадети СК „Младости“ у дисциплини ваздушни пиштољ гађали су  у саставу Божидар Тепавчевић који је заузео прво мјесто појединачно са просјеком лиге од  343,66 кругова у генералном пласману лиге, Никола Бајчетић који је заузео друго мјесто појединачно са просјеком лиге од: 337,66 кругова у овогодишњој лиги и Душан Крстојевић коме је припало четврто мјесто са просјеком лиге од 333 кругова у појединачном пласману.

Екипа кадета „Младости“ у дисциплини ваздушна пушка заузела је убједљиво прво мјесто у овом финалном колу лиге и екипно и у генералном пласману  са 39 бодова и погођених 4305 кругова. Друго мјесто је припало СК „Зеница“ а треће СК „Геофон“. Гађали су Душан Крстојевић са 379 кругова, ( друго мјесто појединачно у генералном пласману лиге са просјеком лиге од 372 круга) , Бранислав Бошковић 364 круга, (треће мјесто у генералном пласману лиге са просјеком лиге од 362 круга) и Милован Вуковић 341 кругом (пето мјесто појединачно са просјеком лиге од 348 кругова у генералном пласману лиге).

У генералном пласману лиге за наш клуб имају пласман и Владимир Говедарица са просјеком лиге од 338 кругова.  Наступали су и Урош Вуковић и Божидар Тепавчевић, чланови још једне кадетске екипе у дисциплини ваздушна пушка из Гацка.

„Примјена свјетских „issf“ правила неће помоћи да наша лига и такмичења буду бројнија, већ ће смањити број и оних који су до сада наступали. Не прихватамо одлуку да треба кажњавати оне који су учествовали и наступали, због других који нису учествовали у сваком колу. Такмичари на челу са тренером клуба су тражили од управе СК „Младост“ састанак руководства клуба како би поводом наведеног заузели став и донијели коначну одлуку о активностима клуба у наредном периоду у овој такмичарској сезони. “- поручују из СК “Младост“.

Подијелите вијест