СШЦ “Перо Слијепчевић”: Одржано такмичење из демократије

У СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко, јуче је одржано школско такмичење из предмета Демократија и људска права. Знање су одмјериле двије екипе средњошколаца, а најуспјешнији је био трећи разред Економске, под менторством проф. Јоване Петковић, који је обрадио тему –  Вршњачко насиље.

Према оцјени јучерашњих судија такмичења, школског психолога Љиљане Вуковић, педагога Јелене Говедарице и проф. психологије Маје Бештић, III разред Економске је имао потпуну документацију,  добро урађене паное, а свој пројекат су реализовали и у пракси. Други је био четврти разред Гимназије, под менторством проф. Бориславке Вујовић, који је обрадио и презентовао проблем на увијек актуелну тему –  Наркоманија.

Сви ученици су у оквиру пројекта направили четири паноа и усмено презентовали проблем, могућа рјешења проблема, политику разреда – њихово рјешење и план акције.

Према ријечима ментора који су им давали смјернице, на овим пројектима ученици су радили од почетка фебруара. До рјешења, у зависности од проблема којим су се бавили, ученици су долазили прикупљајући информације од надлежних институција, општинских власти, удружења и организација и самих грађана од којих су кроз анкете тражили мишљење. Неки од њих су урадили и летке као промотивни материјал на задату тему.

Како сазнајемо, у плану је да се на основу школског извјештаја изаберу екипе за финалну смотру која ће се одржати у Сарајеву, с обзиром да због недостатка средстава није планирано регионално такмичење.

 

Подијелите вијест