Средњошколци организују потписивање петиција у оквиру пројекта „Ја грађанин“

У оквиру пројекта „Ја грађанин“ из предмета Демократија и људска права, ученици СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко, одјељење IV Г1, у периоду од 7. до 20. фебруара организују потписивање петиције у циљу унапређења положаја лица са инвалидитетом у општини Гацко, уклањањем архитектонских баријера и промоцијом њихове социјалне укључености.

Удружимо се и уклонимо архитектонске баријере, социјалну искљученост и предрасуде друштва, као и немогућност образовања и запослења особа са инвалидитетом, поручују средњошколци.

У оквиру истог пројекта, ученици СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко, одјељење IV Г2, у периоду од 1. до 20. фебруара организују потписивање петиције за доношење локалног плана управљања отпадом. Управљање отпадом је неизоставан и веома важан сегмент одрживог развоја и заштите животне средине. Сматра се да на подручју БиХ има неколико хиљада, а у општини Гацко неколико десетина дивљих депонија. Такође, постојећа депонија наше општине не задовољава законске прописе, као ни стандарде ЕУ, стога је нужно хитно системско рјешење овог проблема.

Ментор на пројектима је проф. Јована Петковић Аћимовић.

Подржимо пројекте наших ученика!

Подијелите вијест