Sportske novosti

Fudbal:

U 20. kolu Prve lige Republike Srpske, ekipa Mladosti savladana je u gostima od Drine iz Zvornika sa 2:0. Na svom terenu u subotu 24. aprila u okviru 21. kola dočekaće Slogu iz Doboja. Početak susreta zakazan je za 16h. Što se tiče Omladinske lige, juče su se kadeti i juniori u Gacku trebali sastali sa ekipama FK Troglav iz Livna. Utakmice nisu odigrane zbog nedolaska gostiju tako da je domaćim ekipama registrovan rezultat 3:0.

U 22. kolu Omladinske lige BiH mladi fudbaleri Mladosti biće slobodni, dok će utakmice 23. kola opet odigrati u Gacku, u nedjelju 25. aprila.

Gosti dolaze iz Stoca, a susreti su zakazani za 10h i 12h.

Juče su odigrane i prve utakmice u nastavku sezone Pionirske lige Hercegovine. Predpioniri i pioniri gatačkog kluba sastali su se u okviru 7. kola u Nevesinju sa Veležom. Nažalost obje ekipe su izgubile od domaćina. Predpioniri sa 3:2, a pioniri 6:1.

Utakmice 8. kola odigraće u subotu 24. aprila sa Sutjeskom u Foči.

Odbojka:

Odbojkaši su ovog vikenda u borbi za ostanak u Premijer ligi BiH uspješni.

U okviru 5. kola play-out-a sa 3:0 su u subotu, u Gacku, pred punom dvoranom savladali su OK Bosna Eurohaus iz Sarajeva. Ostale su im još tri utakmice do kraja takmičenja, a potrebne su im sve tri pobjede, kao i poraz ljubinjske ekipe da bi i sledeću sezonu igrali u Premijer ligi BiH. Sledećeg vikenda na Palama će se sastati sa OK Student.

Streljaštvo:

Juče, 18.aprila održano je prvenstvo juniora BiH u sarajevskoj Zetri, u disciplinama vazdušna puška i pištolj po međunarodnom programu streljaštva. Prvenstvo je održano u obje konkurencije muškoj i ženskoj, a učetvovali su streljački klubovi iz RS i federacije, u borbi za ekipne i pojedinačne plasmane.

Streljački klub Mladost je nastupio sa 9 strijelaca i dvije ekipe. Juniorke su u disciplini vazdušna puška zauzele 5. mjesto ekipno, a prva tri mjesta su pripala Geofonu, Zenici i Sarajevu.

Pojedinačno su najbolje rezultate postigli strijelci iz Zenice i Geofona, a najbolje plasirana takmičarka Mladosti bila je Jana Zafirov sa upucana 376 kruga koja je zauzela 10. mjesto.

Osim nje na takmičenju su nastupile i Nikolina Todorović, Nikolina Žarković, Jelena Šarović i Aleksandra Krstojević.

Mnogo bolji rezultat su postigli juniori, koji su bili drugi ekipno u disciplini vazdušni pištolj u sastavu: Nemanja Bjelogrlić sa upucanih 507 krugova; isti rezultat postigao je i Miomir Šarenac, a Jovan Vuković je upucao 505 krugova. Za plasman pojedinačno nastupio je i Maksim Milinković.

Treba napomenuti da su sva trojica pištoljaša koji su ekipni bili drugi, ušli u finale među osam najboljih u BiH.

Ekipa juniora SK Mladost zbog loše finansijske situacije u disciplini vazdušna puška nije nastupila, a izgleda da će iz istog razloga propustiti i naredno takmičenje Sarajevo Open.

Ovo takmičenje gdje će nastupiti od 5 do 8 zemalja iz regiona, bilo bi značajno za naše strijelce koji bi odmjerili snage sa takmičarima iz Hrvatske, Grčke, Turske…

Kik-boks:

Kik-bokseri kluba Tigar iz Gacka nastupiće u petak na Prvenstvu BiH koje će se održati u Travniku. U pitanju je lou-kik disciplina u kojoj su gatački kik-bokseri do sada imali odlične rezultate. Klub Tigar koji je prošle godine imao prvake RS i BiH ove godine će biti domaćin Prvenstva RS koje će se održati 8. maja u Gacku.

Подијелите вијест