Sportisti iz Gacka na pobjedničkom tronu

 

Sinoć je u organizaciji “Glasa Srpske”, u banjalučkom Banjskom dvoru, održana tradicionalna manifestacija povodom 57. izbora deset najboljih sportista Republike Srpske.

Među najboljim našli su se i sportisti iz naše opštine. Ambasador sporta Republike Srpske je Saša Starović, igrač italijanskog prvoligaša “Lube Macerata” i reprezentativac Srbije. O Sašinim uspjesima je suvišno govoriti a niz trofeja i priznanja je dopunio sinošnjim.

“Izuzetno sam počastvovan ovom nagradom, a biti sportski ambasador jedne zemlje je stvarno velika čast. Ova nagrada će sigurno biti velika motivacija za mene u nastavku karijere. Zahvaljujem se svima, nadam se da ću opravdati povjerenje i da ću i dalje uspjeti na najbolji mogući način predstavljati Republiku Srpsku i moj grad Gacko”- rekao je za naš sajt Starović.

Potvrdu odličnog rada sinoć je dobila i Ana Gajić našavši se među 10 najperspektivnijih sportista RS. Ana je igrač Premijer lige BiH u OK “Gacko” i juniorske reprezentacije BiH. “Ovo je veliki podstrek u mojoj karijeri i osim ličnog, smatram da je ovo veliki uspijeh kluba kao i našeg grada. Srećna sam što mi je ukazano povjerenje koje ću nastojati da opravdam u svakom pogledu” – istakla je Gajićka.

Značaj ovakvih promotera za RS ali i za Gacko i mlade u gatačkim sportskim klubovima, koji prave prve sportske korake je neprocjenjiv.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija bio je proslavljeni srpski fudbaler i reprezentativac, danas sportski direktor Fudbalskog kluba Partizan iz Beograda Mladen Krstajić. Prema odluci stručnog žirija Mladen Ploskić, član Karate kluba Sloga Hemofarm iz Doboja, najbolji je sportista Republike Srpske za 2011. godinu.