Соња Бабић и Оливера Ковачевић у музичком такмичењу “Ритам Европе”

У организацији Општине Гацко, јуче је у сали Дома културе одржана аудиција за велико дјечије музичко такмичење “Ритам Европе”, које се први пут организује у Републици Српској. Таленат према музици и плесу показало је двадесетак основаца и средњошколаца, а прилику да се докаже имала је и фолклорна секција КУД “Сава Владиславић” из Гацка.

Према одлуци представника овог пројекта, најуспјешније су биле двадесетогодишња Соња Бабић у соло пјевању и основац, Оливера Ковачевић, која се представила плесном тачком. Захваљујући финансијској подршци Општине Гацко, са њима ће наредних пет мјесеци радити тим стручњака из Београда који има вишегодишње искуство у припреми различитих шоу програма.

“Задовољство нам је што талентованој дјеци из Гацка можемо омогућити да свој таленат још више унаприједе и покажу шта могу. Кроз овај веома пројекат, који се и у другим земљама и градовима показао као успјешан, Соња и Оливера представљаће како себе тако и општину. Наша локална самоуправа стоји иза младих талената”, рекао је замјеник начелника општине Гацко, Радоица Антуновић.

Према ријечима директора програма “Ритам Европе”, Игора Карадаревића, такмичење се одржава већ 12 година уз подршку амбасадора бројних земаља ЕУ, Аустралије и Израела. Сваки град ће представљати неку од земаља Европе, али ће се на такмичењу пјевати и на шведском, данском, финском, хебрејском, грчком, њемачком и руском језику.

“Гацко ће представљати Грчку. То значи да ће добити грчку пјесму и научиће грчки језик, а са њима ће радити наша продукцијска екипа. Такве су пропозиције такмичења. Наредних мјесеци долазимо само због њих у Гацко. Ако дјеца из Гацка побиједе, следеће године пренос на РТРС иде из Гацка, а они путују у земљу Европе коју представљају”, рекао је Карадаревић.

Право учешћа на овој музичкој смотри имају дјеца и омладина од 12 до 20 година. Крајем маја или почетком јуна Источно Сарајево ће бити домаћин финалног такмичења.

Подијелите вијест