Solidna opremljenost vatrogasaca u Hercegovini

VTTT

Predsjednik Upravnog odbora Vatrogasnog saveza Republike Srpske Saša Ilić ocijenio je danas u Zvorniku da su vatrogasne jedinice u Hercegovini “sasvim solidno opremljene, ali da je problem što postoji mali broj vatrogasaca u ovom dijelu Srpske”. Ilić je rekao novinarima da je Upravni odbor Vatrogasnog saveza dao saglasnost da, u slučaju potrebe, jedan broj vatrogasaca iz drugih sredina bude na raspolaganju ugroženim opštinama, s tim da bi rukovodstva tih lokalnih zajednica trebalo da finansiraju dio troškova, smještaja i ishrane vatrogasaca koji bi učestvovali u gašenju požara.

On je izrazio zabrinutost što nadležni organi, s obzirom da su vatrogasci pronašli neke osumnjičene za podmetanje požara u Hercegovini, još nisu izašli u javnost o tome šta se desilo sa osumnjičenim i da li se uopšte vode procesi protiv njih.

Ilić je podsjetio da je na posljednjoj Skupštini Vatrogasnog saveza usvojen plan za u 2012. godini, prema kojem bi za opremanje vatrogasnih jedinica u Srpskoj trebalo da bude uloženo oko 3,1 milion KM. (Srna)

Подијелите вијест