Служба за борачко – инвалидску заштиту општине Гацко – Обавјештење

Влада Републике Српске на 5. сједници одржаној 24. јануара, донијела је Одлуку о одобрењу пласмана средстава за унапређење материјалног положаја бораца са навршених 65 година живота, кроз мјесечно новчано примање.

Исплата мјесечног новчаног примања у 2019. години у складу са овом Одлуком вршиће се борцима који су то примање остварили у 2018. години као и борцима који у 2019. години испуне услове предвиђене наведеном Одлуком.

Мјесечно новчано примање могу остварити борци којима је рјешењем надлежног органа утврђен статус борца, а који испуњавају следеће услове:

  • ако у моменту подношења захтјева имају навршених 65 година живота,
  • ако имају уплаћен стаж осигурања који заједно са посебним стажом у двоструком трајању по основу учешћа у рату износи 15 и више година,
  • ако не остварују новчана примања по неком другом основу, не рачунајући примања која се остварују по прописима из области борачко-инвалидске заштите, заштите цивилних жртава рата и социјалне заштите.

Захтјев за мјесечно новчано примање у складу са овом Одлуком као и за све детаљније информације, потребно је обратити се у канцеларију број 3 – Служба за борачко-инвалидску заштиту општине Гацко.

Подијелите вијест