Слава храма у Луковицама

На празник Светог Великомученика Прокопија свечано је прослављена слава храма у селу Луковице. Свету литургију служио је игуман голијски архимандрит Данило (Трпчевски) уз саслужење протојереја-ставрофора Велимира Ковача, протонамјесника Синише Шаренца, јереја Данила Дангубића, надлежног пароха јереја Милана Стањевића, ђакона Јакше Окиљевића и бројних вјерника Луковица и околине.

Присутнима се обратио игуман Данило пастирском поуком, у којој се захвалио ктиторима Марку и Јанку Кртолици због љубави према овом храму, што га украшавају фрескама, фрескописца Рада Сарића из Београда.

Послије литије и помљења славског хљеба, начелник Општине Гацко г.Милан Радмиловић у име Луковичана предао је умјетничку слику ктитору Марку Кртолици, дар захвалности за све што су урадили за ово село. Велику радост и благослов овом дану учинио је долазак о.Данила Дангубића, за чије вријеме опслуживања овом парохијом храм и саграђен. За све присутне домаћини су припремили трпезу љубави у парохијском дому у Луковицама.

Подијелите вијест