Скупштина општине Гацко током прошле године радила у демократској атмосфери

На 23. редовном засједању Скупштине општине Гацко усвојен је Извјештај о раду овога тијела за 2019. годину. Током протекле године Скупштина општине одржала је шест редовних засједања. Од 52 тачке планиране Програмом рада, у протеклој години реализовано је 47 тачака или 90%, док пет планираних тачака није реализовано. Програм рада је значајно проширен, имајући у виду чињеницу да је на дневном реду Скупштине у 2019. години било 98 тачака.

Скупштина је донијела најважније документе из области социјалног збрињавања, развоја општине и уређења.

Сва засједања су протекла у демократској атмосфери и међусобном уважавању политичких партија које је чине. Како је истакао предсједник, Јован Ковачевић, Скупштина општине Гацко један је од свијетлих примјера како треба да функционише и ради један локални парламент.

„И током протекле године покушали смо да се бавимо суштинским стварима, а не личним промоцијама. Сви одборници су били на висини, и чини ми се да је то све вријеме красило и засједања током прошле године. Наравно, грађани одлучују о томе да ли је скупштина била на висини задатка. И поред односа позиција – опозиција који влада у сваком парламенту, наша Скупштина је била потпуно отворена и давала је могућност свим политичким партијама или појединцима да кандидују своје идеје, изнесу ставове и приједлоге. Различитих мишљења и незадовољстава је било, они су саставни дио сваке локалне скупштине, али сама атмосфера и поштовање институција били су на нивоу“, рекао је Ковачевић.

Редовно је засиједао и колегијум  Скупштине, у функцији припрема и договора око утврђивања дневног реда као и термина за одржавање сједница. Током прошле године одржано је 10 таквих сједница.

 „Без обзира што се ове године улази у вријеме изборне кампање, ми ћемо знати да се издигнемо из свих дневно-политичких и страначко-промотивних тема и суштински знати исказати поштовање према парламенту. По мом дубоком убјеђењу, институције су најважније и старије како од нас појединаца тако и политичких партија. Надам се да ћемо у сличном тону као и до сада завршити остатак засједања у овом сазиву, кроз узајамно уважавање политичких партија које су у њој заступљене“, закључио је Ковачевић.