Школа спорта “Спартакус“ обиљежила Свјетски дан спорта

Поводом Свјетског дана спорта, који се широм свијета обиљежава 25. маја, школа спорта и корективне гимнастике “Спартакус“ организовала је на градском стадиону тренинг за дјецу полазнике школе и њихове родитеље.

Јелена Јововић, један од тренера школе спорта, каже да  је ово још једна од активности гдје обиљежавају здраве стилове и промоцију активизма како младих, тако и одраслих. На овај начин желе указати на значај спорта за сваког појединца.

„Први пут у Гацку обиљежавамо Свјетски дан спорта и презадовољни смо одзивом. Била је једна прелијепа атмосфера и лијепо за видјети како заједно тренирају дјеца и родитељи. Имали смо класичне вјежбе загријавања уз музику, полигон спретности, физичке активности, а акценат је био да ту позитивну атмосферу проширимо и да се родитељи активирају уз дјецу“, истакла је Јововић.

Школа је почела са радом у октобру прошле године и имали су бројне активности. Почетком јуна завршавају тренинге за овај дио године, а затим праве паузу до септембра.

„Званично заокруживање једне цјелине је одлазак у Столац на 8. међународну дјечију олимпијаду почетком јуна. Учешће ће узети и наша Школа спорта “Спартакус” поред дјеце из осталих спортских организација (БиХ, Хрватска, Црна Гора). Тада званично завршавамо дружење до септембра, мада ћемо вјероватно и у току љета имати неке активности“, потврдила је Јововић и додала да ће поред спортских такмичарских дисциплина на олимпијади, посјетити некрополу стећака Радимља. Биће то једно богато и вишеструко културно – спортско дружење.

Подијелите вијест