Школа спорта “Спартакус” обиљежила Дан планете Земље

22. април је датум који се широм свијета обиљежава као Дан планете Земље. Универзалана Школа спорта “Спартакус” иза Гацка, није случајно одабрала овај датум за излет са својим полазницима. Око 90 малишана, удаљени од загађивача природе, уживали су у физичким активностима на југу наше Републике Српске.

Према ријечима једног од тренера школе спорта “Спартакус”, Јелене Јововић, посјетили су Авантура парк у Парку природе Орјен, гдје су у јединственом амбијенту уживали у чарима природе. Упознали се са ендемичном врстама, дисали чист ваздух пуним плућима и забавили се кроз адреналинаке полигоне.

“Овај датум нас подсјећа колико је важно чувати природу. Боравити у нашим шумама, дисати планине, чувати жубор вода. Имали смо прилику да нас угосте чланови атлетског клуба АК Леотар Требиње и одраде са нама тренинг основних атлетских дисциплина. Тренер Никола Бољановић нас је увео у свијет атлетике. И за крај, посјетили смо Дино парк у Граду Сунца, који је био права посластица за све наше малишане”, рекла је Јововић.

Топао прољећни дан и енергија Спартакус армије учинила је да наша планета Земља буде мјесто по мјери свих нас.

“Зато чувајмо нашу Планету, наше воде, шуме, планине. Другу Планету немамо. Покажимо одговорност према себи и то ће бити довољно”, поручују из школе спорта и захваљују се Миодрагу Топаловићу – “Top Travel” и Општини Гацко за превоз.

Подијелите вијест