СК “Младост” Гацко учесник у финалу лиге БиХ у Високом

Финале лиге БИХ 2021. одржано је по Међународном програму стрељаштва, у недељу, 7. новембра у Високом, у дисциплинама ваздушна пушка и пиштољ за екипне и појединачне пласмане. Наступиле су екипе и стријелци појединачно из свих стрељачких клубова БиХ.

СК „Младост“ је учествовао са мушким екипама у дисциплинама ваздушна пушка и пиштољ и са двије кадеткиње за појединачни пласман.

За кадеткиње су гађале: Наталија Гојковић – 358 кругова и Наташа Копривица – 346 кругова.

“Без значајнијих појединачних пласмана, изостала је трећа такмичарка за бољи екипни пласман који су овај пут могле поправити са 6. мјеста у коначном пласману лиге”, кажу у СК “Младост” Гацко.

У дисциплини ваздушна пушка – мушки гађали су: Никола Шушић – 348 кругова, Иван Појужина – 325 кругова и Гојко Манојловић – 292 круга.

Екипно су заузели 6. мјесто у конкуренцији 14 екипа које су гађале у овогодишњој лиги кадета БиХ.

У дисциплини ваздушни пиштољ – СК „Младост“ екипно је био најбољи у генералном пласману лиге и освојило 1. мјесто са 28 бодова, те освојио пехар за 1. мјесто и златне медаље за екипу.

Леотар је заузео друго мјесто са 20 бодова, а трећа је била екипа Зенице са 17 освојених бодова.

За СК „Младост“  у дисциплини ваздушни пиштољ гађали су :

  • Милош Шушић у финалном колу погодио је 324 круга,
  • Иван Појужина у финалном колу погодио је 288 кругова,
  • Гојко Манојловић у финалном колу погодио је 270 кругова.

Појединачни пласман – Милош Шушић је стигао до бронзане медаље и заузео 3. мјесто у генералном пласману лиге и у овом финалном колу.

Наредни викенд у Смедереву у плану је Међународни Интернационални стрељачки турнир за кадете и јуниоре,  назван по спонзору „Валтер Куп Смедерево 2021“.

 

 

Подијелите вијест