ШК “Младост” Гацко: У току Првенство града у шаху

У организацији Шаховског клуба “Младост” Гацко, у уторак 16. априла, почело је Првенство града у шаху. Првенство је окупило 12 учесника, а игра се по Бергеровом систему. Према ријечима предсједника клуба, Анђелка Никитовића, побиједиће онај ко буде имао највише знања али и среће.

“Као и претходих година, организовали смо Првенство града у шаху. Почели смо у уторак, и имамо 12 пријављених такмичара. Темпо игре је сат времена. Играће се 11 кола, а ко буде спреман и буде имао среће и знања, тај ће и побиједити”, каже Никитовић.

Сви учесници су чланови Шаховског клуба из Гацка, међу којима су двојица јуниора. Један од њих је средњошколац Миљан Савић, који је протеклог викенда освојио бронзану медаљу на такмичењу које је било организовано у бањи Дворови код Бијељине.

Никитовић истиче да постоји одређен број људи који посјећује клуб. Редовно долазе и воле да играју шах. Највише долазе млади, а то је, како каже, суштина постојања клуба.

“Није лако играти шах. Давно је речено да је то спорт са елементима науке и умјетности. Али, ко то воли онда му то чини забаву и задовољство”, истиче Никитовић, додајући да је за све љубитеље овог спорта, клуб отворен сваког дана од 17 до 21 час.

Првенство ће трајати до 25. априла, а за најуспјешније предвиђене су новчане награде.

Спонзор такмичења је Општина Гацко.

Подијелите вијест