СК“Младост“ Гацко: Нове медаље на Првенству БиХ

Првенство Босне и Херцеговине по званичном календару такмичења СС БиХ за јуниорске категорије у мушкој и женској конкуренцији одржано је протекли викенд у Требињу.
Учествовали су Стрељачки клубови из цијеле БиХ и то: СК „Младост“ из Гацка, СК „Сарајево“ из Сарајева, СК „Зеница“ из Зенице, СК „Геофон“ из Теслића, СК „Високо“ из Високог, СК „Гласинац“ из Сокоца и домаћин СК „Леотар“ из Требиња.
Право наступа за јуниорску категорију на званичном првенству државе, имали су стријелци узраста јуниора и млађи, а гађало се за екипне и појединачне пласмане.

Јуниорке екипно у дисциплини ваздушна пушка су заузеле 3. мјесто са погођених 1143,6 кругова и то Маја Скоко (389,6), Дајана Крстојевић (381,7) и Ивана Лажетић (372,3). Прва је била екипа из Сарајева, а друга из Теслића.

Јуниори екипно у дисциплини ваздушна пушка су заузели 4. мјесто са погођених 1712,1 кругова. Наступили су у саставу Душан Крстојевић (588,4), Милован Вуковић (573,2) и Бранислав Бошковић (550,5). Најбољи пласман појединачно је забиљежио Душан Крстојевић који је заузео 5. мјесто.

Јуниори екипно у дисциплини ваздушни пиштољ су званични прваци БиХ са погођених 1556 кругова, друго мјесто је припало екипи из Требиња, а трећа је била екипа из Зенице.

Младост је наступила у саставу: Божидар Тепавчевић (532), Душан Крстојевић (515) и Урош Вуковић (509).
У појединачном пласману Божидар Тепавчевић је првак БиХ, а четврто мјесто и у овој дисциплини је заузео Душан Крстојевић.

Такмичење је протекло у спортској атмосфери и лијепом дружењу стријелаца.

Подијелите вијест