СК “Младост” Гацко најуспјешнији клуб на Првенству РС у Теслићу

Стријелцима СК „Младости“ на такмичењу у Теслићу припало је шест пехара за екипне пласмане, од чега 2 за прво, 1 за друго и 3 за треће мјесто, по чему су били најуспјешнији клуб на првенству. Уз то, стријелци из Гацка освојили су укупно 22 медаље (8 златних, 5 сребрних и 9 бронзаних).

Протеклог викенда у Теслићу је одржано Званично првенство Републике Српске у категоријама кадета и јуниора у обје конкуренције, мушкој и женској, у дисциплинама ваздушног оружја, пушка и пиштољ, у организацији СК „Геофон“. Учествовали су сви клубови РС који раде по Међународном програму стрељаштва.

„Најуспјешнији у укупном пласману је био наш клуб који је био најбољи у дисциплини ваздушни пиштољ, у екипном и појединачном пласману, а и у ваздушној пушци су све наше екипе оствариле  пласмане међу прве три и освојиле одговарајуће пехаре, медаље и дипломе по пласману“, кажу у СК Младост.

РЕЗУЛТАТИ:

У дисциплини ваздушни пиштољ, кадети и јуниори за Младост су гађали :

КАДЕТИ, ваздушни пиштољ:                    ЈУНИОРИ, ваздушни пиштољ:

 1. Стефан Ашкрабић 367 кр.                  Стефан Ашкрабић 544 кр.
 2. Иван Слијепчевић 359 кр.                  Иван Слијепчевић 541 кр.
 3. Милош Шушић 280 кр.                        Милош Шушић 435  кр.

Кадети Младости су екипно погодили 1.006 кругова, испред друге екипе Леотара (984 кр.), док су јуниори погодили 1.520 кругова, такође испред другопласиране екипе Леотара (1.475 кругова).

Такмичари СК „Младост“ из Гацка заузели су прво и друго мјесто. Стефан Ашкрабић је са најбољим кадетским резултатом у БиХ у овој години са погођених 367 кругова освојио златну медаљу, а Иван Слијепчевић је освојио сребрну, док су и у јуниорској конкуренцији Стефан и Иван такође освојили злато и сребро. 

Иван Слијепчевић је наступао и у дисциплини ваздушна пушка и у тој дисциплини био најбољи наш такмичар.

КАДЕТИ, ваздушна пушка:

 1. Иван Слијепчевић 380,3 кр.
 2. Стефан Појужина 353 кр.
 3. Никола Шушић 322,5 кр.

Екипно су погодили 1.055,8 кругова и заузели друго мјесто. У појединачном пласману код кадета, на ваздушној пушци најбоље се пласирао Иван Слијепчевић, који је заузео 4 мјесто.

КАДЕТКИЊЕ, ваздушна пушка:                ЈУНИОРКЕ, ваздушна пушка:

 1. Тијана Црногорац 380,9 кр.                   Тијана Црногорац 569,6 кр.
 2. Вања Ивковић 368,7 кр.                          Вања Ивковић 543,3 кр.
 3. Јована Лојпур 267,7 кр.                            Јована Лојпур 405,4 кр.

Екипно су заузеле треће мјесто – 1.017,3 погођена круга кадеткиње и 1.518,3 погођена круга јуниорке.

Од кадеткиња и јуниорки СК „Младост“, најбољи пласман је постигла Тијана Црногорац која је оборила властити рекорд и пласирала се на шесто мјесто у појединачном пласману, у обје категорије. Јована Лојпур је први пут учествовала на неком званичном такмичењу и добро одрадила свој посао.

ЈУНИОРИ, ваздушна пушка

 1. Иван Слијепчевић 573,8 кр.
 2. Стефан Појужина 522 кр.
 3. Никола Шушић 482  кр.

Екипно су погодили 1.577,8 кругова и заузели треће мјесто. У појединачном пласману код јуниора се  Иван Слијепчевић пласирао на шесто мјесто.

Наредни викенд у Требињу је по званичном календару такмичења СС БиХ, планирано 4. коло Премијер лиге БиХ, у сениорској и јуниорској конкуренцији.