СК “Младост” Гацко најуспјешнији клуб на Првенству Републике Српске

Првенство Републике Српске у дисциплинама јуниора, јуниорки, сениора и сениорки за екипне и појединачне пласмане одржано је у Гацку је 10. јула. Учествовали су клубови из Републике Српске који раде овај програм стрељаштва, а који су могли да организују своје екипе у периоду годишњих одмора. У свим категоријама је био довољан број екипа за званично проглашење, како појединачних тако и екипних побједника.

Стрељачки клуб „Младост“ имао је екипе у све три категорије и био најуспјешнији клуб на Првенству.

ЈУНИОРКЕ:

1. Наташа Копривица – 304 круга;
2. Ивана Мирић – 268 кругова;
3. Наталија Гојковић – 261 круг.

Екипно су погодиле 833 круга и заузеле друго мјесто екипно, иза екипе СК Гласинац – 861 круг, а трећа је била СК Рогатица – 682 круга.
Наташа Копривица је у појединачном пласману заузела 2. мјесто, а Ивана Мирић је била пета.

СЕНИОРКЕ:

1. Николина Тодоровић – 311 кругова;
2. Јелица Милетић – 308 кругова;
3. Гордана Слијепчевић – 257 кругова.

Екипно су погодиле 876 кругова и заузеле прво мјесто екипно, друга је била екипа СК Мегалодон из Бања Луке са 845 кругова, а треће мјесто екипно је припало СК Гласинац Соколац са 821 кругом.

Николина Тодоровић је заузела 2. мјесто, а Јелица Милетић је освојила бронзу.

ЈУНИОРИ:

1. Иван Слијепчевић – 331 круг;
2. Иван Појужина – 262 круга;
3. Иван Пушара – 212 кругова.

Екипно су погодили 805 кругова и заузели прво мјесто екипно, испред екипе ОСК Леотар из Требиња са 679 кругова, а трећа је била СК Рогатица из Рогатице са 641 кругом.

Иван Слијепчевић је у појединачном пласману заузео 1. мјесто, а Иван Појужина је био трећи. Гађао је и Вукашин Марковић и стигао до медаље.

СЕНИОРИ:

1. Иван Слијепчевић – 331 круг;
2 Момир Вуковић – 319 кругова;
3 Милован Вуковић – 290 кругова.

Екипно су погодили 940 кругова и заузели прво мјесто екипно, друга је била екипа СК Мегалодон из Бања Луке са 866 кругова, а треће мјесто је припало екипи ОСК Леотар из Требиња са 679 кругова.

Иван Слијепчевић је у појединачном пласману заузео 1. мјесто и у овој категорији, а Момир Вуковић је био други. Милован Вуковић је заузео 5. мјесто у генералном пласману.

Стријелци Младости су на овом Првенству освојили три пехара за 1. мјесто и један за друго. Освојили су 20 медаља и то: 11 златних, 6 сребрених и 3 бронзане и још 2 пласмана међу првих пет такмичара. Од тога за појединачне пласмане 7 медаља што су одлични резултати наших стријелаца на овом Првенству Републике Српске, кажу у СК „Младост“ Гацко.