СК “Младост” Гацко на Првенству пионира РС

У недељу, 21. октобра, у Теслићу у дисциплини серијска ваздушна пушка, одржано је Првенство пионира Републике Српске. Учествовали су стрељачки клубови РС и наши пионири, док су пионирке изостале са такмичења из техничких разлога.

За стрељачки клуб „Младост“ пионири су наступили у саставу: Милош Зеленовић са 136 кругова, Стефан Глоговац 125 кругова и Милош Шушић 115 кругова. Екипно су погодили 376 кругова и заузели друго мјесто. Прво мјесто је припало домаћину „Геофону“, трећа је била екипа СК „Св. Димитрије“ из Невесиња, четврто мјесто СК “Рудар“ из Угљевика и пето мјесто СК „Леотар“ из Требиња.

Од наших пионирки једино је наступила Ивана Мирић са освојених 117 кругова и заузела пето мјесто у појединачном пласману. Наш најбоље пласирани пионир је био Милош Зеленовић који је такође заузео пето мјесто у појединачном пласману.

Наредни викенд за стријелце „Младости“ на програму је финално коло лиге кадета БиХ, у дисциплинама ваздушно оружје, пушка и пиштољ, по међународном програму стрељаштва које ће се одржати у Тешњу.