СК “Младост” Гацко на Финалу лиге кадета БиХ 2018

Финале лиге кадета БиХ у стрељаштву одржано је у недељу 28. октобра у Тешњу, уз учешће клубова из цијеле БиХ који раде овај програм стрељаштва. Стријелци Младости су наступили у обје конкуренције (мушкој и женској) за екипне и појединачне пласмане.

Резултати:

Кадети (ваздушни пиштољ) гађали су у саставу:

  1. Иван Слијепчевић 355 круга
  2. Стефан Ашкрабић 356  -//-
  3. Милан Паповић 297 -//-

Екипно су погодили 1008 кругова и заузели 3. мјесто.

У укупном пласману лиге су такође били трећи са освојена 32 бода из 4 кола лиге. У појединачном пласману лиге (генерални пласман), за сезону 2018. Иван Слијепчевић са просјеком кола 346,67 заузео је треће мјесто а Стефан Ашкрабић са 343,67 је био пласиран на пето мјесто. У овогодишњој лиги, за СК “Младост” још је наступао и Милош Шушић.

Кадеткиње, (ваздушна пушка) гађале су у саставу:

  1. Тијана Црногорац     363 круга
  2. Ивана Мирић              336  -//-   
  3. Андријана Шаровић  296 -//-  

Екипно су погодиле 991 круг и заузеле 5 мјесто. У генералном пласману лиге су биле пете са 21 освојеним бодом.

Кадети, (ваздушна пушка) гађали су у саставу:

  1. Иван Слијепчевић 346  кругова
  2. Милан Паповић      341    -//-  
  3. Стефан Ашкрабић  331    -//-  

Екипно су погодили 1018 кругова и заузели 5 мјесто. У генералном пласману лиге, такође су заузели пето мјесто са 24 освојена бода. У овогодишњој лиги, за кадете из Гацка још су гађали – Милош Зеленовић и Стефан Глоговац. Овај први пласман наших такмичара који су најмлађи у лиги БиХ, гдје је учествовало девет најјачих клубова БиХ, је добар, кажу у клубу.

Наредни викенд у Гацку на програму је традиционални Митровдански турнир и Финално коло лиге инвалида РС, а у суботу је заказана Изборна Скупштина ССИ РС која ће се одржати у малој сали СО Гацко.

ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО УГЉЕВИКА У СТРЕЉАШТВУ                   

Стријелци Младости протекле суботе били су и на Отвореном првенству Угљевика 2018, које је одржано по званичном календару такмичења СС РС у Угљевику. Наступило је око тридесетак такмичара из Бијељине, Сокоца, Требиња и Угљевика и Гацка.

Најуспјешнији су били стријелци клуба домаћина Рудара из Угљевика и стријелци СК „Младости“ из Гацка који су освојили све новчане награде које су додјељиване за три прва мјеста у појединачном пласману у обје конкуренције. Стријелац из Гацка, Иван Слијепчевић је освојио прво мјесто у сениорима, а трећи је био Стефан Ашкрабић. Такмичење је било за појединачне пласмане, а за прва три мјеста додијељене су медаље, дипломе и новчане награде. 

Подијелите вијест