Sjednica OUO projekta “Uvođenje modela socijalne zaštite i inkluzije na nivou opštine”

uvodj_3

Juče je u Opštini Gacko održana 2. sjednica opštinskog odbora projekta “Uvođenje modela socijalne zaštite i inkluzije na nivou opštine” koji se realizuje u okviru UNICEF programa “Jačanje socijalne zaštite i inkluzije na nivou opštine”.

Sjednicu je otvorio predsjednik opštinskog odbora navedenog projekta, Jovan Kovačević, pozdravivši sve prisutne. Sjednici su, pored opštinskog odbora, prisustvovali sekretar SO-e Gacko, Dragan Jegdić, i predstavnici medija.

Na sjednici su razmatrane verzije dokumenta „Analiza situacije po pitanju statusa socijalne zaštite i inkluzije  djece u opštini Gacko“ kao i radna verzija dokumenta „Akcioni plan razvoja mehanizma monitoringa upisa djece u osnovne škole u opštini Gacko“.

Projekat “Uvođenje modela socijalne zaštite i inkluzije na nivou opštine” predstavlja jednu komponentu šireg UNICEF-ovog programa “Jačanje socijalne zaštite i inkluzije djece (SPIS) u BIH” koji implementira Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI).

Cilj projekta je razvoj i implementacija opštinskog modela socijalne zaštite i inkluzije djece (SPIS model), kao i jačanje kapaciteta i institucionalnih mehanizama koordinacije i komunikacije između pružaoca usluga socijalne zaštite i tijela koja donose odluke na lokalnom nivou.

uvodj_2

uvodj_1

Подијелите вијест