Situacija u Gacku pod kontrolom

ulll_ccKako saznajemo od komunalne policije opštine Gacko, koji su nadzorni organ za čišćenje snijega u gradskom području, ulice u Gacku su uglavnom očišćene.

U subotu ujutru, po prestanku padavina, javno preduzeće “Komus” A.D. Gacko počelo je sa radom  od 04:00 h. Do danas je očišćen prvi, drugi i dio trećeg prioriteta koji će u toku dana biti završeni, a to su naselja Zečice, gornji Burak i ulica Petka Kovačevića.

Zamjenik načelnika opštine, Radoica Antunović, istakao je da je uključena sva raspoloživa mehanizacija te da je napravljen plan čišćenja seoskih puteva čija će realizacija biti završena u narednih dan-dva. Plan čišćenja je sledeći:

–         1 ult je zadužen za MZ Brljevo;

–         1 ult je danas zadužen za Stepen a sutra za Samobor;

–         1 ult  je danas zadužen za Daniće a sutra za Dobrelja i Garevu;

–         1 ult je danas zadužen za Medaniće a sutra za Jasenik i Ulinje;

–        1 skip je zadužen za Lukovice, posle čega će nastaviti sa čišćenjem puteva u Fojnici, Gradini, Šumama…

–         1 skip je zadužen za teren oko tepihare, posle čega će krenuti ka Gračanici.

Sve ekipe su na terenu i počele su sa čišćenjem.

U Putnoj službi Gacko javljaju da je put Trebinje-Gacko prohodan, a što se tiče magistralnog puta Gacko-Foča još uvijek nije u fukciji. Niske jutarnje temperature otežavaju rad zimskih službi a na terenu je 5 mašina koje konstantno rade na pročišćavanju puta.

Iz Auto-moto saveza RS saznajemo da je noćas oko 03:00 h osposobljen, samo za putnički saobraćaj, mag. put Gacko-Nevesinje i to jedna kolovozna traka. I dalje probleme na putevima stvaraju sniježne lavine i jak vjetar koji formira velike sniježne nanose. Dežurne ekipe preduzeća za puteve su na terenu i vrše redovna čišćenja.

Nadležni vozačima savjetuju da na put ne kreću bez velike potrebe!

Подијелите вијест