Систем видео надзора и електронске учионице у Основној школи „Свети Сава“ Гацко

Протеклих дана у Основној школи у Гацку рађено је на повећању безбједности ученика, али и саме установе постављањем видео надзора.

Према ријечима директора школе, Радана  Поповића, урађено је 16 камера, од којих је 11 постављено у холовима школе, а 5 у школском дворишту, а у наредном периоду у плану је увођење видео надзора и у подручне школе. Тиме ће се, како кажу у школи, боље и ефикасније контролисати ђаци,  двориште,  али и они који се ноћу окупљају у кругу школе.

„Сигурносне камере ће смањити инциденте, а повећаће се и безбједност ученика“, истиче Поповић.

Вриједност пројекта је 3.500 КМ, а средства су обезбијеђена дијелом из властитих средстава, а дијелом из буџета Општине Гацко.

Пројектом Министарства Просвјете и културе РС опремљено је и 9 електронских учионица у основној школи. Свака учионица садржи по један лаптоп за наставнике и 25 рачунара за ученике.

Сви рачунари су умрежени, а ученици аутоматски добијају повратне информације о резултатима свог теста. Овај савремени вид учења намијењен је првенствено ученицима нижих разреда.

У школи сматрају да је употреба рачунара у настави врло корисна и пружа помоћ наставницима у  примјени различитих начина и стилова учења, као и ученицима у развијању информатичких вјештина и нових начина учења.

Подијелите вијест