Šetnja Gackom kroz Turistički vodič

sanjahaa

Realizacija projekta “Izrada propagandnog materijala” naše opštine se polako privodi kraju. Turistički vodič kao i turistička mapa su završeni a za par dana će biti završena i Web prezentacija.

Turistički vodič (brošura) pruža osnovne informacije o Gacku i njegovim specifičnostima i atraktivnostima. Ono što je bitno naglasiti je da je na srpskom i na engleskom jeziku.

Izradom ovog projekta stvorila se kvalitetna osnova za buduće predstavljanje opštine Gacko, njenih turističkih potencijala i atraktivnosti.

Ova aktivnost ima uticaj na povećanje dostupnosti informacijama, kao i veću prisutnost i zastupljenost turističke ponude.

Predstavljeni su najznačajniji turistički potencijali, kulturno-istorijske znamenitosti, etnografske vrijednosti, atraktivna područja od kojih su neka pod posebnim režimom zaštite.

“Realizacijom ovog projekta naglašava se značaj ovog prostora čim će se osigurati mnogo veći broj turističkih dolazaka, što  će se odraziti na cjelokupnu turističku djelatnost kao i na privredni razvoj ovog područja, jer smatramo turizam kao priorittnu stratešku granu razvoja naše opštine” – istakla je samostalni stručni saradnik za turističku propagandu, informativne i analitičke poslove, Sanja Bumbić.

Prospekt prikazuje da Gacko ima brojne komparativne prednosti u turizmu. Riječ je najviše o dobro očuvanoj i diverzifikovanoj resursnoj osnovi koja omogućava različita turistička iskustva i doživljaje, prvenstveno u segmentu ruralnog, aktivnog, tranzitnog, izletničkog turizma tzv. specijalnih interesovanja (pješačenje, biciklizam, izučavanje pećina, lov i ribolov).

U turističkoj mapi je prikazan plan opštine sa obilježenim turističkim objektima i ostalim sadržajima, a web stranica će obuhvatati sve informacije o turističkoj ponudi opštine Gacko.

Turistički vodič i turističku mapu zainteresovani mogu dobiti u prostorijama Turističke organizacije Gacko.

Подијелите вијест