Савез општина Источне Херцеговине: Вријеме је за интезивнији рад

У Берковићима је јуче одржан радно-консултативни састанак Извршног савјета Савеза општина Источне Херцеговине. Састанку су присуствовали начелници општина Берковићи, Гацко, Невесиње, Љубиње и Источни Мостар, као и предсједник Скупшине града Требиња. Одсутан је био представник општине Билећа.

На састанку, који је био затворен за јавност, расправљало се о будућим правцима дјеловања Савеза општина Источне Херцеговине. Поводом одржаног састанка издато је саопштење за јавност:

„Извршни Савјет Савеза општина Источне Херцеговине обавјештава јавност да у протеклих нешто више од пола године, осим редовних, није предузимао друге врсте активности. Разлог за то је што се медијским спиновањем у јавности стекао погрешан утисак да се ради о организацији чисто страначког карактера. Подсјећамо јавност да је Савез општина Источне Херцеговине настао 2005. године у вријеме када је на власти била сасвим друга гарнитура политичких субјеката. Ако Савез није тада имао карактер страначке организације, онда нема разлога да то буде данас, десет година послије.

Савез општина Источне Херцеговине је стрпљиво сачекао да прође предизборна кампања за опште изборе 2014.године, сачекао је и да се заврши процес конституисања власти и наставиће са свијим активностима у циљу остваривања циљева због којих је и основан. На том путу изражавамо спремност за сарадњу на равноправним основама са свим нивоима власти Републике Српске и Босне и Херцеговине.

У најскорије вријеме Савез ће изаћи са детаљним планом активности дјеловања, а предложене активности ће бити разматране на сједници Савјета Савеза општина Источне Херцеговине кога чине начелници, замјеници начелника, предсједници и потпредсједници скупстина свих седам локалних заједница које учествују у раду ове асоцијације локалних власти Источне Херцеговине. Поменути састанак ће бити отворен за јавност и о термину одржавања састанка, сви заинтересовани медији ће бити обавјештени.“

(Општина Берковићи)