Sastanak regije boračkih organizacija Istočne Hercegovine

boraka

Sastanak regije boračkih organizacija Istočne Hercegovine održan je juče u Gacku, u maloj Sali opštine Gacko, sa početkom u 10 časova.

Nakon provedenih izbora u opštinskim boračkim organizacijama, prije održavanja Izborne Skupštine Boračke organizacije Republike Srpske, predstavnici boračkih organizacija regije Istočne Hercegovine (Trebinje, Bileća, Berkovići, Ljubinje, Nevesinje i Gacko) su u cilju jedinstvenih prijedloga za kandidate u organe Boračke organizacije Republike Srpske.

Prijedlozi regije boračkih organizacija Istočne Hercegovine:

-za Predsjednika Skupštine Boračke organizacije RS predložen je Milićević Anđelko-član OBO Bileća;

-za člana Predsjedništva Skupštine Boračke organizacije RS predložen je Gušić Vojo-član OBO Nevesinje;

-za člana Odbora porodica poginulih, nestalih i zarobljenih boraca Boračke organizacije RS predložen je Mijanović Đuro-član OBO Trebinje;

-za člana Odbora ratnih vojnih invalida Boračke organizacije RS predložen je Kolak Vaso-član OBO Trebinje.

Iako je jučerašnji sastanak Regije zakazan isključivo zbog jedinstvenog izbora kandidata za organe u Boračku organizaciju RS, sastanak je okarakterisao problem koji se odnosi na rad prvostepene i drugostepene komisije za procjenu invalidnosti ratnih vojnih invalida.

Neshvatljivo je da se invalidima u tolikoj mjeri smanjuje procenat invalidnosti. Postupak pomenutih komisija je izazvao revolt i ogorčenost, ne samo oštećenih RVI nego i osudu kod cijele boračke populacije.

Predstavnici svih šest opštinskih Boračkih organizacija su apelovali na jednstvo regije kao bitnog faktora u u borbi za ostvarivanje prava boraca, RVI i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata.

 

 

 

Подијелите вијест