Сарадња локалних заједница и размјена искустава: Милинковић разговарао са начелником општине Рогатица

Размјена искустава, те успостављање сарадње у различитим областима, била је тема јучерашњег састанка начелника општине Гацко др Огњена Милинковића, који је угостио начелника општине Рогатица Милорада Јагодића, са сарадницима.

Разговарано је о пројектима важним за унапређење квалитета живота у овим локалним заједницама, са акцентом на актуелни пројекат – Изградња зграде за младе брачне парове, који ће се у нашој општини реализовати наредне године.

Осврћући се на потенцијале који леже највише у пољопривреди, али и пројекте и иницијативе које је нова општинска администрација покренула у том смјеру, Милинковић је истакао да је Општина Гацко ушла у овај пројекат захваљујући подршци Владе РС, која је у ове сврхе обезбиједила 500 хиљада марака. Правилник који ће дефинисати критеријуме је у финалној фази, као и измјена Регулационог плана “Барица”.

Начелник општине Рогатица истакао је да и ова локална заједница намјерава ући у један такав пројекат, те да је у том смислу важно примијенити праксе и савјете које су прихватљиве и које ће им користити у самој реализацији.

“Важно је да ми мање општине успоставимо добру сарадњу и контакте, размјењујемо искуства, како би у будућности на опште добро могли да се ослонимо једни на друге”, казао је Јагодић, додајући да је Гацко посјећивао скоро сваке године у вријеме одржавања Регионалне сточне изложбе, те да су и у том сегменту “преписивали” добре праксе.

Руководство двије општине разговарало је и о заједничким проблемима, буџету, односима са вишим нивоима власти, као и о плановима за наредни период.

Подијелите вијест