Шанса за нова знања: Начелник Милинковић потписао уговоре са десет приправника

Прилику да стекну практична знања у струци данас је добило десет приправника, који су са начелником општине Гацко потписали уговор о обављању приправничког стажа у Општинској управи и јавним установама чији је оснивач Општина.

Истичући да свака локална заједница почива и на људским ресурсима, начелник општине, др Огњен Милинковић пожелио им је срећу, и изразио наду да ће се у будућности створити повољан амбијент како би ови млади људи остали да раде и тако доприносе својој општини.

„Ово је прилика да докажемо да Гацко има младе, перспективне и образоване људе којима смо на овај начин понудили да одраде приправнички стаж, како би стекли почетна знања у свом послу, и да, ако Бог да, наставе свој живот и рад овдје у Гацку“, казао је Милинковић.

Шансу да одради приправнички стаж добила је и Марија Шупић, која је завршила Учитељски факултет у Београду. За њу је ово велика прилика и почетни корак за све што долази. Какао је истакла, пракса је врло битна јер кроз њу се најбоље и научи.

„Жељни смо новог знања, праксе и искуства. Већ сам имала прилику да радим са дјецом, а у наредних годину дана ћу то и наставити“, рекла је Марија која своју будућност види у Гацку.

Уговор о обављању приправничког стажа данас је потписао и Милан Аџић, који је, стицајем околности, дуго чекао.

“Завршио сам Факултет за безбиједност и криминалистику у Подгорици. Нисам могао да добијем црногорско држављанство и ово је јединствена прилика да коначно одрадим приправнички стаж”, рекао је Милан, и додао да у будућности себе види у свим безбједносним службама и фирмама.

Општина Гацко у ове сврхе из буџета издвојила је 161 хиљаду марака, а нова знања ови млади људи стицаће у наредних годину дана.

Подијелите вијест