Saniranje i asfaltiranje ulica se nastavlja

Povoljne vremenske prilike išle su na ruku radnicima angažovanim na asfaltiranju tako da su gradske ulice Srpskih ratnika i Petka Kovačevića konačno dobile “novo ruho”. Urađeni su potporni zidovi i kompletna oborinska kanalizacija. Vrijednost ovih projekata je oko 400.000 KM a projekte u potpunosti finansira Opština Gacko, istakao je zamjenik načelnika Opštine Gacko, Radoica Antunović.

U planu je da se tokom dana transportuje mehanizacija i otpočne asfaltiranje 4 km seoskih puteva u Nadanićima i na Rudoj Glavici gdje je proteklih dana vršeno nasipanje i priprema trase za završni sloj. Ako ne bude teškoća, planirano je da ovi radovi traju nedelju dana. Nakon toga će se preći na asfaltiranje više od 5 km puteva u Vratkovićima, gdje se ovih dana priprema trasa.

Ako građevinska sezona potraje, asfaltom će biti presvučeni putevi u Domrkama i na Ljeskovu Dubu. U planu je i asfaltiranje parkinga kod osnovne škole „Seti Sava“. Prema riječima Antunovića, novac za ovu svrhu je obezbijeđen, samo je pitanje koliko će vremenske prilike ići na ruku izvođačima. Za asfaltiranje seoskih puteva planirano je oko 1.300.000 KM, a nosilac poslova je Antikorozija Gacko.

Подијелите вијест