Samostalna izložba umjetničkih ostvarenja svečano otvorena

izlozba_14

Da su naši sugrađani zaista željni kulturnih dešavanja pokazala je i samostalna izložba umjetničkih ostvarenja Nataše Milović, Tanje Pikule i Jelene Glogovac – Savić, koja je u subotu veče otvorena u galeriji Kulturno – sportskog centra.

U recenziji koju je potpisala profesor mr Višnja Postić, akademski slikar, između ostalog stoji da je Jelena Glogovac – Savić umjetnica koja se predstavila slikama izgrađenog rukopisa gdje vješto kombinuje grafizam sa snažnom i živom piktoralnošću.

Iz radova koje je izložila Tanja Pikula progovara specifična, slojevita obrada slikane površine i emotivni naboj kroz izbor i kroz pristup motivima portreta i figura.

Nataša Milović se predstavila skulptorskim radovima u tradicionalnim vajarskim materijalima kao i crtežima na grafičkim pločama utisnutim u gips.

Izložbu je otvorio profesor srpskog jezika u Srednjoškolskom centru “Pero Slijepčević”, Đorđe Dabačić.

“Tri vrijedna likovno – skulptorska dragulja koja su odavno prerasla zavičajni nivo što potvrđuju i pohvalne riječi poznatih recenzenata, izloženih eksponata su Nataša, Tanja i Jelena,”  istakao je Dabačić.

Otvaranju je prisustvovao veliki broj posjetilaca na koje je izložba ostavila snažan utisak što se moglo primjetiti po reakcijama prisutnih.

Svi koji nisu u subotu bili u prilici da prisustvuju izložbi radove mogu pogledati od 8:00 h do 14:00 h i naveče od 20:00 h do 21:00 h.

Sponzori izložbe su Opština Gacko i Kulturno – sportski centar Gacko.

 

 

 

Подијелите вијест