Rješavanje stambenih pitanja boraca pri kraju

U okviru programa stambenog zbrinjavanja porodica poginulih i nestalih boraca i ratnih vojnih invalida do četvrte kategorije, u Gacku su pri kraju radovi na stambenoj jedinici pored Doma zdravlja. U zgradi se nalazi  6 stanova za ove kategorije.

Takođe, u ovoj godini ponovo počinju i radovi na zgradi SP-70, gdje se nalazi 19 stanova namijenjenih za boračke kategorije. Pored resornog ministarstva u Vladi Republike Srpske i opština Gacko je izdvojila znatna finansijska sredstva kako bi se riješili problemi oko stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Opština Gacko je i ranije uplaćivala finansijska sredstva za kupovinu stanova kao i adaptacije zgrada.

Prema riječima predsjednika opštinske boračke organizacije Gacko, Slavka Ateljevića u ovoj godini biće zaokružen predviđeni plan stambenog zbrinjavanja prioritetne grupe porodica poginulih boraca.

“Gatačka opština je uložila do sada značajna sredstva na stambenom zbrinjavanju ovih kategorija , pa se može reći da OBO Gacko sa rukovodstvom opštine i resornim ministarstvom ima vrlo dobru saradnju. Proteklih godina smo dosta uradili i rješavanje stambenih pitanja je sada pri kraju. U ovoj godini očekujemo završetak 25 stanova koji su namijenjeni za boračke kategorije”, istakao je Ateljević.

 

 

Подијелите вијест