Regionalno saobraćajno – obrazovno takmičenje završeno

amsr_8

Auto-moto savez Republike Srpske u saradnji sa Centarom javne bezbjednosti (CJB) Gacko i OŠ “Sveti Sava” Gacko su u subotu, 28.04.2012. godine organizovali regionalno sаоbrаćајnо-оbrаzоvnо takmičenje osnovnih škola istočne Hercegovine “Djeca u saobraćaju”.

U takmičenju  je učestvovalo ukupno 8 škola sa područja istočne Herceegovine, odnosno 12 ekipa djece 2000-itog i 2001. godišta. Teorijski dio ispita na kojem su se djeca takmičila u poznavanju saobraćajnih propisa održan je u učionicama OŠ „Sveti Sava“, dok je praktični dio organizovan na pripremljenim terenima Kulturno-sportskog centra. Radnici auto-moto društva Gacko su postavili saobraćajni poligon sa iscrtanim saobraćajnim oznakama na kolovozu na kojem su se učenici takmičili u poznavanju saobraćajnih pravila i vještini upravljanja biciklom.

Najbolje pojedinačne rezultate, kada su u pitanju djevojčice, ostvarila je Irina Domazet, učenica OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Trebinja, koja je kao nagradu dobila bicikl. Drugo mjesto osvojila je Jana Mucović, takođe iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Trebinja, a treće Milica Vuković iz OŠ “Sveti Sava” Gacko.

Prvo mjesto, u kategoriji dječaka, pripalo je Suša Stefanu iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Trebinja, drugi je bio Mirko Lažetić iz OŠ „Sveti Sava“ Gacko, dok se na trećem mjestu našao Đorđe Sudžum, takođe iz OŠ „Sveti Sava“ Gacko.

U ekipnoj konkurenciji najbolja je bila ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Trebinja, drugo mjesto je pripalo ekipi OŠ „Sveti Sava“ Gacko, a treće mjesto je pripalo takmičarima iz OŠ „SV. Vasilije Ostroški“ iz Trebinja.

Nagrade i priznanja za uspješne pripreme djece i organizovanje takmičenja dobili su i nastavnici Božidar Radovanović iz Gacka i Krsto Marković iz Trebinja.

amsr_4amsr_6

 

amsr_3

amsr_2 

amsr_1amsr_7

Подијелите вијест