Rastimo zajedno

AAAA

Udruženje “Rastimo zajedno” osnovano je  na inicijativu Centra za socijalni rad Gacko.

Osnovna djelatnost udruženja je prevencija, praćenje i otkrvanje djece sa smetnjama u razvoju, dijagnostika, savjetovanje, individualni i grupni  tretmani, radna okupacija, dnevno zbrinjavanje, socijalizacija i integracija.

Fondacija za razvoj zajednica “Mozaik” je pokrenula dvogodišnji projekat sa ciljem da poboljša odnos društva prema ovoj populaciji.

Udruženje “Rastimo zajedno” Gacko je konkurisalo i izabrano između 10 zajednica u Bosni i Hercegovini.

Gostujući na lokalnom radiju “Radio Gacko”, predsjednik upravnog odbora  udruženja, gospođa Gordana Kekić je govorila o realizaciji projekta.

Projekat se sastoji iz 3 faze.

Prvi dio je baziran na uklanjanje arhitektonskih barijera ispred Osnovne škole “Sveti Sava” u Gacku.

Takođe je  rekonstruisan  mokri čvor u Osnovnoj školi. Realizacija projekta je trajala 4 mjeseca. Urađene su 3 kabine, od kojih je jedna prilagođena djeci sa posebnim potrebama.

Drugi dio projekta je uređenje dvorišta oko Centra za djecu sa posebnim potrebama.

Fondacija “Mozaik” je izdvojila najveći dio novcanih sredstava. Dio novca je prikupljen od prodatih ulaznica humanitarne priredbe, kao i od prihoda sa utakmice KK Gacko-Glasinac Sokolac. Uključena je lokalna zajednica, veliki broj volontera, kao i privatnih preduzeća.

Svi pripremni radovi su urađeni, samo vrijeme ometa da se krene sa realizacijom uređenja dvorišta.

Taj prostor će biti idealno mjesto na otvorenom da se kroz učenje i druženje sa djecom tipičnog razvoja, djeca sa posebnim potrebama brže sacijalizuju i integrišu u društvu-istakla je gospođa Kekić.

Nevladina organizacija altruista za pomoć osobama sa umanjenim invaliditetom je proglasila udruženje “Rastimo Zajedno” Gacko kao najbolji inovativni poduhvat u BiH.

Подијелите вијест