Радост Божића у Гацку: Фондација “Свети Вукашин” успјешно реализовала прву хуманитарну акцију

У првој акцији након оснивања огранка Фондације “Свети Вукашин” у Гацку, наши суграђани су се показали као људи великог срца. Како су обавијестили из ове фондације, за само 15 дана од постављања кутија за прилоге успјели су да прикупе средства која су, уз донацију Удружења “Коло Српских сестара” (The Four Circles of Serbian Sisters of the Bay Area) из Америке, дала могућност да у склопу Божићне акције помогну 29 људи и породица са подручја општине.

“Пакети за 27 људи и породица садржали су храну и хигијенска средства, док је једна породица добила веш машину, а један човјек огрев за зиму. Да бисмо обогатили празничну трпезу, свим људима и породицама смо подијелили печење, вино које је обезбиједило РиТЕ Гацко и колаче које су припремиле дјевојке и жене из наше фондације. Оно што нас посебно радује, јесте чињеница да је у акцији учествовао велики број младих волонтера. Овим приликом им се захваљујемо, као и свим људима који су дали свој допринос да се ова акција реализује. Породице које смо помогли су: Радомир Шупић, Миљана Кравић, Младен Кујунџић, Миленко Пухало, Милка Хрњез, Стана Ћорић, Новка Марковић, Младен Бјелетић, Петар Ваљевић, Драгица Милаковић, Миле Глоговац, Слободан Беатовић, Љуба Бјелогрлић, Зорка Давидовић, Милица Андријашевић, Вукосава Шаренац, Ристо Миловић, Душанка Црногорац, Милосава Ћорић, Вера Вуковић, С.Ћ, М.Ш, А.Ш, А.Д, М.Ш. и четири породице Н.Н”, кажу из Фондације.

Да помогнете рад Извршног Одбора Фондације “Свети Вукашин” у Гацку, средства можете уплатити на жиро рачун или на peypal рачун Фондације “Свети Вукашин” са назнаком да су средства намијењена за Извршни Одбор Гацко.

Мир Божији, Христос се роди!

Подијелите вијест