Радио Гацко обиљежио три деценије рада

Радио Гацко обиљежио је 30 година свог рада и постојања. Тим поводом, организован је коктел који су поред запослених у овој јавној установи, увеличали представници локалне управе, некадашњи радници, сарадници, али и колеге из сусједних радио станица.

Ријечи добродошлице присутним упутила је в.д. директора Радио Гацка, Миљана Говедарица.

Замјеник директора Радио Гацка, Босиљка Глушац, запослена је у овој јавној установи од 1992. године.

Каже да су се од почетка трудили да слушаоцима пласирају истиниту, објективну и поуздану информацију што је од непроцјењивог значаја било, поготово у ратном периоду, када је Радио Гацко и основан.

„Иза нас је 30 година рада и стварања, бројна искушења и значајна остварења. Надамо се да ће и убудуће пред нама бити доста посла и изазова јер радимо један друштвено користан посао“, истакла је Глушац.

Према ријечима новинара и уредника, Љубице Бољановић, која је такође од оснивања на Радио Гацку, радили су и изузетно тешким условима.

„Почели смо у ратним годинама које нису биле нимало лаке. Опрема је била расходована, али трудили смо се да усавршавамо и напредујемо. Имали смо добру слушаност јер у тим годинама смо били једини медиј који се чуо свакодневно“, рекла је Бољановић и додала да се баве изричито локалним темама.

Подсјећамо, на сједници Скупштине општине одржаној 7. децембра 1992. године, донесена је одлука о формирању електронског локалног информативног гласила. Експериментални програм је емитован двадесетак дана на ултракраткоталасној фреквенцији 88,1 МХз, а редовно емитовање програма је услиједило са првим данима 1993. године.

Захваљујући сајту Општине Гацко и веб страници Радио Гацка од 2016. допрли су до слушалаца на свим меридијанима.

Програм емитују на ултракратком таласу фреквенције 90 мегахерца.

Подијелите вијест