Radio Gacko danas obilježava 20. godina rada i postojanja

“Radio Gacko na ultra kratkotalasnoj frekvenciji na 88, 7 i 90 megaherca”. Ovom rečenicom je počela priča koja traje pune dvije decenije.

Shvatajući značaj objektivnog informisanja i probijanja informativne blokade, te ratne 1992. godine, odbornici  SO-e Gacko donijeli su odluku o osnivanju lokalne radio stanice. Prvi put u istoriji naše opštine 07.decembra 1992. godine oglasio se lokalni radio.

Iz tehnički oskudno opremljene jedne prostorije, u kojoj su zajedno radili novinari i tehničari, otpočelo je svakodnevno emitovanje programa.

Radio Gacko emituje program u skladu sa savremenim načinom života (putem interneta), i po volji slušalaca. Programsku šemu čini svekoliki život opštine, od ekonomije, kulture, sporta, do neizbježne politike.

Novinari radio Gacka sa posebnom ljubavlju su obilazili gatačka sela, snimali emisije  o svakom mjestu i naselju na teritoriji opštine. Za njima su godine rada, izazova, ali i ostvarenih rezultata. Odgovornim radom zadobili su povjerenje širokog auditorijuma.

Danas, nakon 20. godina, naša opština ima svoj radio sposoban da se nađe na mjestu dešavanja važnijih događaja, i tako je postao pravo narodno glasilo.