Радио Гацко – 26 година са вама

Радио Гацко данас обиљежава 26 година постојања и рада. На сједници СО-е  одржаној 7. децембра, 1992. године донесена је одлука о формирању електронског локалног информативног гласила. Експериментални програм је емитован двадесетак дана на ултракраткоталасној фреквенцији 88,1 MHz а редовно емитовање програма је услиједило са првим данима 1993. године.

Током свих година постојања запослени у овом медију објективно и професионално  су информисали слушаоце о свим актуелним темама везаним првенствено за општину Гацко а потом и окружење из различитих сфера – привреде, политике, образовања, културе, спорта…

“За протеклих 26 година Радио Гацко  се трудио да буде објективан, коректан и професионалан медиј, који ће Гачани  радо слушати и са којим ће се поносити, а портал и радо читати. Чини се да смо и успјели у томе. Одржала нас је управо та веза са слушаоцима и наша жеља да оправдамо повјерење”, рекла је директорица Боса Глушац и нагласила да Радио Гацко има још пуно планова што се тиче унапређења програма и портала, те да је поносна на своје запослене, јер су одани и Радију и  професији.

Захваљујући сајту Општине Гацко и веб страници Радио Гацка, допрли су до слушалаца на свим меридијанима. Током четврт вијека постојања и рада Радио Гацко је постао истински јавни сервис грађана, са квалитетним информативним и маркетиншким услугама. Носилац је дозволе за земаљско емитовање програма  од стране Регулаторне агенције за комуникације БиХ. Програм емитујемо на ултракратком таласу фреквенције 90 мегахерца.

„Повјерење и подршка који су нам свих ових година пружали наши слушаоци је велики подстрек за даљи рад а посебно чињеница да нам вјерују.  У годинама које долазе радићемо на професионалном усавршавању и техничком осавремењивању, ослушкујући и даље похвале, сугестије и критике наше вјерне слушалачке публике. Захваљујемо нашим бројним слушаоцима на лијепим честиткама и жељама  као и порукама подршке које су нам упутили данас поводом нашег јубилеја“, кажу запослени овог медија.

Придружујемо се честиткама са жељом да им повјерења и подршке не мањка, баш као и свих ових 26. година.

Подијелите вијест