Putevi prohodni – snijeg pod kontrolom

Kako saznajemo od komunalne policije Opštine Gacko, koji su nadzorni organ za čišćenje snijega u gradskom području, ulice i parking mjesta u našoj opštini su uglavnom očišćeni. Uzimajući u obzir da je danas najavljen prestanak padavina, za sutra je planirano i čišćenje trotoara.

Angažovana je mehanizacija na čišćenju seoskih puteva i čišćenje se vrši po planu. Radnici Elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove prouzrokovanih padom električnih stubova koji su nastali usled vremenskih nepogoda.

U Putnoj službi Gacko obavještavaju da su dežurne ekipe preduzeća za puteve na terenu i vrše čišćenje svih puteva, i posipanje abrazivnim materijalom. Regionalni putevi su prohodni i nema većih zastoja.

Na većini putnih pravaca u RS saobraća se otežano i usporeno. U višim krajevima i preko planiskih prevoja iz Auto-moto saveza upozoravaju na ugažen snijeg.

Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu, uz obaveznu upotrebu zimske opreme. Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje se upotreba lanaca.

Подијелите вијест