Први пут дјеца из Гацка организовано иду на европски Звездин меч

Први пут дјеца из нашег града, њих 25, биће на једном европском сусрету. Наиме, због санкција УЕФА, којом се забрањује присуство одраслих посјетилаца овом сусрету (мечу могу присуствовати само дјеца до 14 година), стигао је позив ФК Црвена Звезда на име ФК “Младост”.

Све то био је добар мотив да се сви организују, те приреде дјечацима али и дјевојчицама, једно важно путовање и ново спортско искуство.

“Један заиста лијеп повод за одлазак дјечака и дјевојчица који тренирају у ФК “Младост”, али иначе дјеце из нашег града у Београд. На позив ФК Црвена Звезда бићемо са дјецом до 14 година гости на Маракани, против екипе Каирата. Искрено се надам да ћемо се вратити са позитивним резултатом, али и утисцима. Велику заслугу дугујемо проф. Предрагу Шупићу, који је дао велики допринос на релацији два клуба да будемо гости вечерас на стадиону”, казао је Велибор Васиљевић, тренер омладинских селекција ФК “Младост”.

Сви су срећни што ће дјеца добити једно непроцјењиво искуство, те видјети своје фудбалске идоле на “зеленом тепиху” стадиона Рајко Митић.

“Надамо се позитивном резултату вечерас. Добили смо позив да дјеца из Гацка буду на Маракани, да осјете чар једног европског меча. Успјели смо да направимо добру организацију, на радост наше дјеце и свих оних којима “црвено – бела” крв тече венама, тако да је ово први пут да организовано дјеца из Гацка оду на једну овако велику утакмицу”, истакао је Предраг Шупић, члан Скупштине ФК Црвена Звезда.

Након овог меча, планирано је да дјеца сутра обиђу и комплетан стадион, трофејну салу, свлачионице.

По неким процјенама, вечерас се очекује 20 хиљада дјечака и дјевојчица из Србије и Републике Српске, а све трошкове сноси Црвена Звезда.

Подијелите вијест